26 Eylül 2016 Pazartesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 5 dakikada Mektup Gönderiyoruz!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesimizi duyuralım dedik var mısınız ? 

Bildiğiniz kadarıyla her gün canlı yayında KAMUYA ÇEVRE MÜHENDİSİ LAZIM dedirtiyoruz. Bunu yapan bizleriz..amatörce kendi çabalarımızla yapıyoruz. Şimdi ise sıra Bakanlığa ulaşmaya geldi!

2016 yılında Çevre Mühendisleri Kamuda güçlensin bizlerin de sesi duyulsun istiyoruz. Bunu başarabilmek için ilk önce kamudaki sayımız artmalıdır. Kamudaki sayımızı arttırmak ve Çevre Görevlisi gibi mesleğimize zarar veren konularda daha çok söz sahibi olabilmek adına sizlerin ve çevrenizdeki herkesin desteğine ihtiyacımız var.

Peki ne yapıyoruz ? Nasıl yapacağız ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel daire başkanlığına mektup gönderiyoruz!
Dilekçenin PDF hali aşağıdadır. İsteyenlere yazının örneği sunuldu aşağıda..

Yapacağımız şey cok basit..

İster kendi el yazınız ile ( bu seçenek çok daha anlamlı olacaktır ) isterseniz de dijital ortamda çıktısını alıp TARATIP kamuyacevremuhendisilazim2016@gmail.com ADRESİNE YOLLUYORUZ. 
HEPSİ BU!

İlgili yerleri doldurmanız ve taratıp göndermeniz yeterli. İşlem 5 dakikanızı alacak ama sesimiz
 Ankaraya ulaşacak!

SON GÖNDERİM TARİHİ 10 EKİM . Lütfen biraz olsun duyarlılık gösterelim mesleğimiz adına.

Taratıp gönderdiğiniz mektuplarımız topluca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire başkanlığına gönderiliyor.. Bir adet ıslak imzalı dilekçeye ek olarak biz Ankara dışında yaşan meslektaşların dilekçeleri de EK olarak sunulacak.

Hepimizin sesi daha da güçleniyor.

MEKTUBU PDF OLARAK İNDİR

Dilekçeyi indirmekte zorlanan arkadaşlarımız için aşağıya dilekçenin içeriğini yazıyorum.

MEKTUP ÖRNEĞİ

..../..../.......


ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞINA
ANKARA


Ben ülkemin demokrasi gücüne inanan ve senelerdir açılan kamu personeli seçme sınavına katılıp yüksek puanlarla atanamamış genç bir çevre mühendisiyim. Bilindiği üzere AB Çevre faslı açılmış olmasına rağmen Çevre Mühendislerinin yüzü gülmemiştir. Günümüzde birçok çevre felaketi yaşanmaktadır.

Bakanlıklarımızın ve belediyelerimizin kamudaki yetersiz Çevre Mühendisi sayısı sebebiyle şikâyetlere ve denetimlere mühendis görevlendirmekte zorlanmakta olduğunu düşünmekteyim. Büyük şehirlerimizde art arda yaşanan su zehirlenmeleri de denetimsizliğin en büyük göstergeleridir. Özellikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri başta olmak üzere birçok kamu kurumunun çevre mühendisi ihtiyacı bulunduğunu düşünmekteyim.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin mevcut Çevre Mühendisi sayısına bakıldığında ve İl Müdürlüklerinden edinilen bilgilere göre çevre mühendisi açığı olduğu bir gerçektir.

 Merkezi atama ile Çevre Mühendisi kadrolarının arttırılmasını talep ediyorum. Mesleğimizin ve ülkemizin geleceği adına gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.




Adres: 
                                                                                                                                    Ad ve Soyad :
                                                                                                                                                  İmza:     




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...